Ispravite ove 3 pogreške u sadržaju svog weba

I potaknite prodajne upite

Puno ste uložili u kvalitetan sadržaj za web, ali ljudi ipak odlaze s vaše web stranice da ne obave kupnju ili da vas kontaktiraju? Vaš je prvi zaključak da su vam možda cijene previsoke. Međutim, razlog se često krije u činjenici da sadržaj vaše web stranice nije dovoljno jasan niti sažet. ​

Kako bismo otkrili zašto je važno biti jasan i kratak, moramo upoznati mozak vašeg kupca.

Svrha ljudskog mozga - mozga vašeg kupca - je preživljavanje.

Preživljavanje je glavna misija našeg mozga. A kako bi u tome bio uspješan, naš je mozak naučio davati prednost određenim informacijama i usredotočiti se samo na ono što je važno za opstanak. Drugim riječima, isključiti će sve što je nevažno.

Što to znači za vaš web? Ako prodaja na vašoj web stranici ne raste, to znači da je mozak vašeg kupca sadržaj vaše web stranice okarakterizirao kao nevažan.
U kojim slučajevima će se to sigurno dogoditi?

1. Kad pričate o sebi.

Ovo je česta pogreška mnogih tvrtki. Pričate o sebi, svojoj priči, o nagradama koje ste osvojili, svojim postignućima na dalekim tržištima. Kako kupci ne razumiju da je to za njih važno, jednostavno se isključe. Biologija nam ne dopušta da pamtimo stvari koje su nam nevažne.

Dakle, kad krenete pisati o tome koliko dugu tradiciju vaša tvrtka ima, znajte da ste izgubili pažnju potencijalnog kupca.

2. Kad komunicirate previše

Većina klijenata s kojima smo do sada radili misli da je odlično imati što više informacija na webu. Međutim, komunicirati previše ne samo da nije odlično, nego je i vrlo skupo jer tako gubite prodaje. Premda vi poznate svaki detalj svog proizvoda, i sve želite odmah predstaviti, sjetite se da vaš kupac taj proizvod vidi prvi put. Zato ga je važno ne zbuniti niti mu dati previše informacija prerano.

Postoji i zanimljiva studija* iz 2000. godine koja potvrđuje ovo. Istraživački tim sa Stanforda je na lokalnoj tržnici hrane postavio štand s 24 različite vrste džemova. Drugi dan, na istoj su tržnici postavili štand sa 6 različitih džemova. Pogađate li koji su se džemovi prodavali više? Kad ih je bilo samo 6, džemovi su se prodavali čak 10 puta više.

Budući da velika količina informacija zbunjuje i paralizira kupca, najbolje prolaze oni koji komuniciraju jednostavno.

3. Propuštate ‘otvoriti stavku’

Naš mozak je mozak ustrojen tako da pamti ‘otvorene stavke’. Odnosno nedovršene poslove. Tu teoriju je razvila Ruska psihologinja Bluma Zeigarnik. Zeigarnik efekt nam govori da bolje pamtimo nedovršene stvari jer želimo da se one dovrše. ‘Otvoriti stavku’ je vrlo dobar način da zainteresirate kupca.

Primjer takvog naslova je:

Kriju li se najbolje content ideje na Redditu?

Poželjet ćete zaključiti ovo otvoreno pitanje i provjeriti kriju li se stvarno najbolje ideje za sadržaj za Redditu.

Naručite besplatnu analizu sadržaja svoje web stranice

I u roku od 48 sati ostvarite konkretne prijedloge za poboljšanja