#3 stvari koje samo najbolje web-stranice imaju zajedničko

Na nekim se web-stranicama zadržavamo duže, s nekih odmah boucamo dalje, a neke se niti ne otvore na vrijeme. U nastavku su tri stvari koje sve dobre web-stranice imaju zajedničko. 

#1 Jasna svrha

Zvuči jednostavno, no koliko puta ste samo danas bili na nekoj web-stranici gdje vam nije odmah bilo jasno o čemu se radi i što se od vas očekuje? Dobre web-stranice na jasan i jednostavan način na naslovnoj stranici komuniciraju: 1. ponudu/proizvod, 2. kako njihov proizvod unaprjeđuje život (ponuda vrijednosti) te 3. imaju jasan poziv na akciju odnosno kupnju. 

Online kupovina započinje inspiracijom: istraživanja su pokazala da 48% kupaca dobije inspiraciju za kupovinom tek online. 

Izvor: Think with Google

Pogledajmo nekoliko primjera web-stranica koje su napravile dobar posao. 

#1 MailChimp ne propušta priliku i odmah komunicira da s newsletter-om možete zaraditi, dok podnaslov kaže da će vam njihove preporuke osigurati to obećanje. Najvidljiviji je poziv na akciju (sign up). Odmah ispod ispunjavaju svoje obećanje i lako možemo odabrati temu o kojoj želimo znati više.

#2 Shopify budi inspiraciju porukom Ako možeš sanjati, možeš i prodavati na našoj platformi. Video je jedan od najboljih načina predstavljanja svoje usluge i njihov je odličan. Odmah ispod dobivamo jasnu poruku da ostavimo svoju e-mail adresu. 

#2 Besprijekorno iskustvo weba na mobitelu

Naš svakodnevni život vrti se oko mobitela i više ljudi dolazi online putem mobitela u odnosu na računalo. Zato je sve važnije da mobilna verzija web-stranice bude posebno promišljena, pogotovo ako se radi o webshopu

Već male promjene na mobilnoj verziji mogu imati velik utjecaj na rast online prodaje. Na primjer, samo dodavanje trake za pretraživanje proizvoda na mob-verziji brenda Tezenis dovelo je do rasta prodaje za 11 %. A dodavanje glavnih kategorija na vrh stranice do rasta prodaje od 7 %*.

Najbolji način da provjerite radi li vaša web-stranica na mobitelu kako želite, jest da ju testirate s korisnicima i pri tome prikupite što je više moguće podataka. 

#3 Dosljedan dizajn

Dosljednost u dizajnu nam omogućuje da radimo pretpostavke što u nama stvara osjećaj povjerenja, kontrole, poznatosti i pouzdanosti. Zato je u (web) dizajnu dosljednost osnovni princip i način kroz koji dobre web-stranice grade povjerenje. 

Želite li malu ili veliku pomoć oko svoje web-stranice, javite nam se na mail: digital@10000stvari.com

Pročitajte i:

Scroll to Top